- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши италијански премијер: Стратегија НАТО-а против Русије није успела

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЂузепе Конте, премијер Италије
Ђузепе Конте, премијер Италије - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Стратегија НАТО-а у вези са сукобом у Украјини није довела до прижељкиваног резултата, а економске санкције које су уведене против Русије нису уништиле њену економију, изјавио је бивши премијер Италије Ђузепе Конте.
„Потпуно је другачије. Није уништена руска армија у Бахмуту (Артјомовску), нису се распали њени војни одреди, није било повлачења због украјинске контраофанзиве“, написао је Конте на Фејсбуку (друштвена мрежа која је у Русији проглашена екстремистичком).
Бивши италијански премијер је додао да је могућност унутрашње дестабилизације у Русији пропала суочивши се с „јачањем Путиновог лидерства и раста унутрашњег консензуса“, а политика Запада није успела да доведе до изолације Русије.
„Изолација Русије никако није постала реалност. Управо је завршен 15. самит групе БРИКС, предвођен Русијом и Кином, с конкретном перспективом даљег ширења 2024. године, што ће обухватити 45 одсто становништва планете и 38,2 одсто светског БДП-а“, навео је Конте.
Он је нагласио да је сукоб у Украјини показао да је Европска унија неспособна да осмисли ефикасну заједничку стратегију и да води самосталну политику и економију, независно од САД.
Роберт Ф. Кенеди Млађи - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
РУСИЈА
Роберт Кенеди Млађи критиковао намеру Вашингтона да Кијеву шаље ракете с осиромашеним уранијумом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала