Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак се састао са Ескобаром у Бриселу: Западни Балкан и север Косова главна тема

© Sputnik / Лола ЂорђевићГабријел Ескобар и Мирослав Лајчак
Габријел Ескобар и  Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је данас, након састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, да изазови на Западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на северу Косова и Метохије.
„Иако је током лета темпо у Бриселу успорио, изазови на Западном Балкану нису нестали. Посебна област која је остала високо у мојој агенди је ситуација на северу Косова“, написао је Лајчак на Фејсбуку*.
Лајчак је додао је да је позвао Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре.
„Заједно са нашим тимовима детаљно смо разговарали о питањима у вези са дијалогом, пренели једни другима оцене тренутне ситуације, дешавања последњих месеци и очекивања за наредни период. Такође смо се побринули да ускладимо неопходне наредне кораке и приоритете“, навео је Лајчак.
Он је додао да ће посетити Алпбах, Блед и Београд где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, „али и низом партнера, пријатеља и стручњака за Западни Балкан и светска политичка дешавања“.
* Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала