- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Банкар спречио трагедију у Италији: Ухватио трогодишњу девојчицу која је пала са петог спрата

CC0 / Pixabay / Зграда, илустрација
Зграда, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Банкар из Торина Матија Агуци проглашен је херојем након што је ухватио трогодишњу девојчицу која је пала са балкона на петом спрату зграде.
Матија Агуци је испричао да су он и његова девојка ишли до продавнице хлеба у центру Торина када је чуо човека како виче у помоћ из стана на горњем спрату.
„Изашао сам са девојком да купим хлеб и чули смо вриске из зграде који су нам привукли пажњу“, рекао је Агуци испред болнице у којој је прегледан због лакших повреда, преноси Си-Ен-Ен.
„Чуо сам човека како вришти када је видео девојчицу како се наслања на ограду. Девојчица се све више нагињала и пењала преко ивице, држала се рукама, а ноге су јој биле у ваздуху“, рекао је Агузи.
Навео је да је викао како би покушао да привуче пажњу трогодишњакиње и спречи је да пузи даље, али да је, када је схватио да га није чула, израчунао њену путању и стао испод терасе.
„Почео сам да јој вичем да остане мирна и да се врати унутра, али није чула. Када сам је видео како пада, стао сам јој на пут, затворио очи и надао се да ће све проћи најбоље, ублажио сам њен пад и обоје смо пали на земљу“, рекао је он.
Додао је да почетку није осећао никакве знаке живота код девојчице, а да је онда почела да плаче и да је тада одахнуо.
Агуци је навео да је девојчица „добро“.
Градоначелник Торина Стефано Ло Русо позвао је да се ода почаст Агузију, оценивши његов гест као „херојски и изванредан“.
Италијански премијер Ђорђа Мелони захвалила се Агуцију, додајући да је прича о девојчици која је пала са балкона са петог спрата могла да се претвори у трагедију, али да је, захваљујући Агуцију, њен живот спасен.
„Велика част и захвалност овом младом хероју“, написала је Мелонијева на платформи Твитеру.
У току је истрага о околностима инцидента.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала