- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Јединствена електронска наплата путарине са Хрватском од септембра

© Tanjug / MINISTARSTVO GRAРEVINARSTVA/ PREDRAG MITIĆНаплатна рампа на ауто-путу
Наплатна рампа на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се нада ће у септембру Србија добити јединствени таг за електронску наплату путарине и са Хрватском.
Она је новинарима након панела лидера у оквиру Бледског стратешког форума, на питање о томе да ли се ради о приоритетима будући да није успела да се сусретне са хрватским премијером Андрејем Пленковићем, рекла да није питање приоритета будући да су се већ два пута сусрели ове године, једном у Загребу и једном у Суботици.
„У међувремену смо именовали копредседника за мешовиту комисију која је задужена да направи списак свих отворених питања како би даље радили на затварању, или покушали да затворимо макар нека од отворених питања“, рекла је Брнабићева.
Објаснила је да је она од оних политичара који воле да почну да решавају мале ствари које могу да улију поверење и да промене атмосферу у односу, а да је премијер Пленковић више за то да се почне са најтежим стварима.
„Једна од добрих позитивних ствари којој се ја надам је да у септембру ми имамо јединствени таг за електронску наплату путарине. Заиста мислим да такве ствари, чешћи састанци, отварање Хрватске куће у Суботици као и донација књига Владе Србије Хрватској кући пре две недеље воде ка бољој комуникацији, поверењу и решавању и најтежих проблема“, оценила је Брнабићева, пренео је Танјуг.
Наплатна рампа на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
ЕКОНОМИЈА
Потписано: Српски тагови за путарину ускоро и у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала