Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти најавио одржавање избора у четири општине на северу КиМ на јесен

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Избори у четири општине на северу КиМ биће одржани на јесен, изјавио је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.
Курти је у интервјуу за Радио-телевизију Словеније на Бледу, где учествује на Стратешком форуму, осим о организацији избора у четири општине на северу, говорио и о оснивању Заједнице српских општина, казненим мерама које ЕУ је наметнула Приштини, али је поново критиковао Београд, пренео је портал РТК.
Он је изнео тврдњу да власти у Београду „чине све да спрече Србе на северу да се интегришу“, због чега му је, како је казао, потребна помоћ међународне заједнице, посебно Европске уније.
„Било је неких санкција нашој демократској земљи, због ситуације на северу, за коју немамо никакву одговорност, тамо се боримо против насилног екстремизма, јер су нападнути војници Кфора, грађани и новинари. Истина је да од ових мера трпе грађани, пословна заједница, али и државни органи у смислу споразума о стабилизацији и придруживању, који је блокиран. Сви грантови су суспендовани, а уклањање ових мера је права ствар коју треба да уради ЕУ“, рекао је Курти.
Графит УЧК на здравственој амбуланти у Сувом Долу - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СРБИЈА
Запад прави Север КиМ по мери југа – Србе у енклаве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала