- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет безбедности Русије: Запад жели да направи другу Украјину од Белорусије

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуско-белоруске војне вежбе
Руско-белоруске војне вежбе  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Запад је још пре почетка специјалне војне операције на све начине вршио притисак на Минск и трудио се да од Белорусије направи другу Украјину, изјавио је заменик секретара Савета безбедности Русије Алексеј Шевцов у интервјуу листу „Руска газета“.

„Западне земље су још пре почетка специјалне војне операције повећале војно-политички и економски притисак на Минск, отворено спонзорисале белоруске противнике власти и обучавали војнике. У ствари, земље су желеле да направе другу Украјину, још једну „анти-Русију“, рекао је он.

Истакао је да је агресивно понашање Запада поред граница Савезне државе изазвало распоређивање тактичког нуклеарног оружја у Белорусији.
„Агресивно понашање западних суседа на граници Савезне државе приморало нас је да предузмемо одговорне мере, укључујући и размештање руског тактичког нуклеарног оружја у Белорусији и да повећамо борбени потенцијал авијације заједничке регионалне војске“, нагласио је Шевцов.
Председник Русије Владимир Путин саопштио је 16. јуна да су први руски нуклеарни пројектили испоручени у Белорусију, а да ће цела партија стићи до краја године. Лукашенко је касније рекао да се у Белорусији већ налази значајна количина руске муниције.
Ракета „Топољ М“ - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
РУСИЈА
ЦИА може само да нагађа: Минск не планира да открије где се чува руско нуклеарно оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала