- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стратешко партнерство се развија: Путин разговарао са премијером Индије уочи самита Г20

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПремијер Индије Нарендра Моди и председник Русије Владимир Путин
Премијер Индије Нарендра Моди и председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са индијским премијером Нарендром Модијем, саопштила је прес служба Кремља.
"Владимир Путин је још једном срдачно честитао Нарендру Модију успешно слетање индијске свемирске станице Чандрајан-3 на Месец у близини његовог Јужног пола. Потврђена је спремност за даљи развој билатералне сарадње у космосу", наводи се у саопштењу Кремља.
Путин и Моди су констатовали да се трговинско-економска сарадња две земље успешно развија и изразили намеру да наставе заједнички рад. Кремљ је напоменуо да су лидери размотрили „актуална питања руско-индијских односа, који се прогресивно развијају у духу посебно привилегованог стратешког партнерства“.
"Констатована је позитивна динамика трговинско-економске сарадње. Исказано је обострано расположење за доследну реализацију великих пројеката у енергетском сектору и заједнички рад на проширењу међународне транспортне и логистичке инфраструктуре", наводи се у саопштењу.
Путин и Моди су такође разменили мишљења у вези са предстојећим самитом Г20 у Њу Делхију. Одржана је размена мишљења у вези са предстојећим самитом Г20 у Њу Делхију“, наводи се у саопштењу.
"Разговарано је о резултатима 15. самита БРИКС-а у Јоханесбургу. Наглашен је значај постигнутих споразума, пре свега, проширења БРИКС-а, што ће несумњиво допринети расту утицаја асоцијације у међународним пословима", додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала