Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулинова странка поднела резолуцију о придруживању Србије БРИКС-у

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаМеђународни фестивал школа драме земаља БРИКС-а у Москви
Међународни фестивал школа драме земаља БРИКС-а у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Посланици Покрета социјалиста, партије коју је основао Александар Вулин, поднели су данас предлог резолуције Скупштини о придруживању Србије БРИКС-у.
„Свесни чињенице да се свет у ком живимо неповратно мења, изражавамо потребу да се пред јавношћу Републике Србије отвори широки друштвени дијалог о неспорној чињеници да европски пут Србије има јасну алтернативу оличену у процесу прикључења организацији БРИКС, као тренутно најактуелнијег глобалног економско-политичког интегративног процеса“, навели су посланици Покрета социјалиста у саопштењу, објављеном на сајту странке.
Они су навели да је свет после три деценије поново постао мултиполаран, уз све очитији крај политичког хегемонизма колективног запада.
„Недостатак отвореног друштвеног дијалога, наметање ЕУ интеграција као готовог решења и јединог пута, уз лицемерство бриселске администрације, сталне политичке уцене и захтев за одрицање од дела државне територије, довео је до тога да грађани Србије напокон масовно схвате да су жртве добро смишљене манипулације колективног запада“, истиче се у саопштењу.
Резултат свега тога је чињеница да је близу две трећине грађана чланство Србије у БРИКС-у схватило као квалитетнију и прихватљивију интегративну опцију која дугорочно гледајући нуди боље изгледе на бржи и квалитетнији економско-привредни развој, додаје се у саопштењу.
„Да су грађани Србије на правом путу говори заинтересованост великог броја земаља да постану део ове организације“, поручили су из Покрета социјалиста.
БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
РЕГИОН
Додик: БиХ треба да поднесе захтев за чланство у БРИКС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала