- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Сензација са Кариба и Италијани следећи ривали Србије!

© Фото : ФИБА Доминикана
Доминикана - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Расплет у Групи А Мундобаскета, са којом се укрштају тимови из Групе Б у наставку где се налази и Србија, донео је драматичан дуел између Доминиканске Републике и Анголе који је екипа са Кариба на крају добила са 75:67 и обезбедила пролаз у наредну рунду такмичења, где ће и Италија која је савладала Филипине са 90:83.
Карипска репрезентација ће бити прва у Групи А, а уколико Србија очекивано савлада Јужни Судан у последњем дуелу своје групе, први противник у наредној фази ће јој бити Италија, којој је намењена друга позиција, иза Доминиканске Републике.
Доминиканска Република је боље ушла у дуел, стекла је девет поена предности на крају прве деонице и показала да јој је победа над Италијом унела велику дозу самопоуздања.
Ипак, Ангола није одустајала, јурила је заостатак, тимском игром, доминацијом у скоку и украденим лоптама је успела да га смањи до полувремена.
Потпуни преокрет је виђен у другом полувремену, Ангола је решила трећи квартал у своју корист за минимално вођство пред завршну четвртину, а велике заслуге иду и Доминикани, која је изгубила велики број лопти.
Тиме је утран пут ка драматичном финалу дуела, играло се кош за кош, велика грешка Анголе у последњем минуту је дала шансу Доминиканској Републици да се одлепи на пет поена предности чиме је заокружена победа, трећа на турниру.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Фелис са 17 поена, Лис је додао 13, а прва звезда Таунс убацио је само осам поена за 15 минута на терену, пошто је био оптерећен личним грешкама. На другој страни Соуза је додао 19, а Фернандо је остао на 13 поена.
У другој утакмици групе састали су се Италија и Филипини, европска репрезентација се искупила после шокантног пораза од Доминиканске Републике и савладала је домаћина са 90:83, чиме је потврдила пласман у другу фазу такмичења.
Није Италији било лако, напротив, домаћи су прву четвртину добили са 23:20, али је до полувремена уследио преокрет.
Италија је у трећој деоници успела да подигне разлику, домаћи се међутим нису предавали и на крају су се часно опростили од Мундобаскета, са поразом од свега седам поена разлике.
Најбољи у тиму Италије био је Фонтекио са 18 поена, Ричи је додао 14, а Спису и Тонут су имали по 13, док је на другој страни, стандардно, најефикаснији био Кларксон са 23 поена.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала