- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Велики успех“: Кремљ о првом лету авиона са руским компонентама

© пресс-служба ОАК / Уђи у базу фотографијаАвион СЈ-100 са руским компонентама које замењују увозне на свом првом лету
Авион СЈ-100 са руским компонентама које замењују увозне на свом првом лету - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Први лет авиона СЈ-100 са руским компонентама Кремљ сматра великим успехом, саопштио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

„Ово је заиста велики успех, јер се развој нових технологија, производња нових делова и компонената ове летелице одвија у веома кратком року. Важно је да се то заиста дешава у рекордном кратким роковима. Посао још није завршен, остаје нам да ову машину опремимо нашим домаћим моторима, што ће се такође ускоро догодити. Ово је заиста велики успех“, истакао је Песков.

Портпарол је додао да председник Русије Владимир Путин зна распоред замене увоза у авијацији и другим индустријама.
„За сада председник не планира да посети фабрику у догледно време, иако ће, као што знате, Путин заиста бити у Владивостоку. Ова тема је изузетно важна, производња таквих машина, с обзиром на географију наше земље, стога ће председник наставити да прати ситуацију, али можемо да честитамо нашим градитељима на овом успеху“, додао је Песков.
Министарство индустрије и трговине Русије саопштило је раније да је руски авион СЈ-100 са системима домаће производње, у замену за раније увожене, извршио први лет у трајању од 54 минута, летео је на висинама до три хиљаде метара и брзином до 343 километра на сат. На овом авиону је око страних 40 система и агрегата замењено руским компонентама. Испитивања су извршена на француско-руским моторима СаМ146.
СЈ-100 је ускотрупни авион намењен за саобраћај на кратким линијама, који се производи у оквиру програма замене увоза система и компонената. Лајнер ће постати још један модел у породици „Суперџет“ авиона који се тренутно користе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала