- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лауреат Нобелове награде: Москва најгостопримљиви град на свету

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПарк "Зарјадје" у Москви
Парк Зарјадје у Москви - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Москва је најбољи град на свету у сфери угоститељства и по гостопримству, изјавио је лауреат Нобелове награде за мир 2007. године Рае Квон Чунг на Међународном форуму иновација БРИКС у Москви.
Рае Квон Чунг је подсетио да је 2016. године био шеф Међународног комитета за награду „Глобална енергија“ коју је основао председник Русије Владимир Путин.
„Видим велику разлику у развоју града, с обзиром на то колико се побољшава сервис и ресторани. Увек сам говорио да је Москва најбољи град на свету по нивоу хотела, кухиње и гостопримства“, нагласио је он.
У оквиру форума БРИКС се разматрају технолошке основе које ће бити усмерена на развој економије, државе и живота људи. Догађај је одржан на територији Московског урбанистичког форума у парку „Зарадје“.
Раније је чувени српски редитељ Емир Кустурица рекао да је Москва најпривлачнији град на свету, али да се то не односи на климу и додао да је Дубаји по том питању бољи. Истакао је и да Руси имају Достојевског, споменик Пушкину и да сматра да су то неки важни делови руске културе и светске књижевности.
Манастир Александра Невског у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
РУСИЈА
Десет ствари по којима је Русија јединствена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала