- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге стигле у Белорусију на учешће у заједничким војним вежбама

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе руске и белоруске војске
Заједничке војне вежбе руске и белоруске војске - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Ешелон са руским војним контингентом стигао је у Брест ради учешћа у заједничким војним вежбама „Сарадња 2023“ земаља Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ), саопштила је прес служба Министарства одбране Белорусије.
Претходно су у Белорусију стигли војни контингенти из Киргизије, Таџикистана и Казахстана, који ће учествовати у заједничким оперативно-стратешким вежбама „Борбено братство 2023“, које ће се одржати на територији Белорусије од 1. до 6. септембра. Вежбе ће се одржавати на полигонима и теренима Брестске, Гродњенске и Минске области.
У општем концепту вежби „Борбено братство 2023“ предвиђене су заједничке и специјалне вежбе „Сарадња 2023“ са одрађивањем задатака за примену снага и средстава система колективне безбедности ОДКБ у циљу решавања кризних ситуација у источноевропском региону колективне безбедности ОДКБ; „Потрага 2023“ са снагама и средствима извиђања оружаних снага држава-чланица ОДКБ; „Ешелон 2023“ са снагама и средствима логистике; „Баријера 2023“ са заједничким формирањем радијационе, хемијске, биолошке заштите и медицинске подршке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала