- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма и маратон „сервирали“ Србији ривала у четвртфиналу ЕП

© Фото : ФИВБТијана Бошковић
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Импресивно делују актуелне првакиње света, одбојкашице Србије, које на Европском првенству имају шест од шест и лако су преко Шведске (3:0) стигле до четвртфинала. Чекале су "грације" противника, а то ће бити Чешка, која је после драме и маратона елиминисала Украјину са 3:2.
Србија је после пет положених испита у групној фази, демонстрирала силу у Бриселу против Шведске, коју је за сат и по времена игре победила резултатом 25:17, 25:13, 25:16. За разлику од њих, Чехиње су се жестоко намучиле са Украјинкама, против којих су славиле у маратонском дуелу - 25:22, 25:22, 20:25, 10:25, 15:12.
Чинило се да ће Чешка славити убедљиво против Украјине и да ће и она лако до мегдана Србији, али је уследило буђење жуто-плавих. Чехиње су испустиле вођство од 2:0 у сетовима и дозволиле себи да се игра одлучујући пети сет.
Тамо су имале више знања, среће и концентрације и на крају су славиле резултатом 15:12, што их је одвело до четвртфинала, где их чека фаворизована Србија.
Први четвртфинални сусрети на Европском првенству играју се уторак. Састају се Холандија и Бугарска од 18 сати, касније излазе на терен Италија и Француска од 21 час.
Дан касније, односно у среду, заказана су преостала два четвртфинала, а Србија ће играти против Чешке од 20 часова. Пре њих на терен ће од 17 сати Турска и Пољска.
Иако је српска казнена експедиција још једном демонстрирала силу на ЕП, селектор Ђовани Гвидети је поручио да није очекивао тако убедљив тријумф.
„Очекивао сам да можемо да победимо 3:0, јер је наш тим сигурно јачи од Шведске. Али, нисам очекивао да буде тако лако. Екипа је имала добар приступ, одлично је играла у блоку и у одбрани. Швеђанкама је било тешко да остану у мечу, јер је сваки напад био ухваћен. Било је лепо видети то. Сада се окрећемо наредној утакмици, која је веома важна. Имамо један дан за опоравак и припрему. то је добро, али не и довољно. Тако је и нашем ривалу, тако да не можемо да се жалимо“, рекао је Италијан на клупи Србије.
Србија Шведска одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СПОРТ
Моћне Српкиње су у четвртфиналу Европског првенства – Швеђанке лак плен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала