- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Тропска олуја погодила Кубу, Флорида страхује од урагана, припрема се евакуација /видео, фото/

© Фото : Снимак са екрана/ Твитер/ Hazard Management Cayman IslandsТропска олуја Идалија погодила Кубу
Тропска олуја Идалија погодила Кубу - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Тропска олуја Идалија погодила је данас запад Кубе и очекује се да ојача у велики ураган док се креће ка обали америчке савезне државе Флориде, где су власти наложиле милионима становника да се припреме за евакуцију.
Док становници Флориде из предострожности постављају вреће са песком и евакуишу се из домова у нижим областима дуж обале Мексичког залива, Идалија је захватила Кубу доносећи обилну кишу, посебно на крајњем западу острва, а власти у области Пинар дел Рио објавиле су стање приправности, док се становништво евакуише због могућих поплава.
На Куби је у недељу пало чак 10 центиметара кише, саопштиле су метеоролошке службе, а очекује се да ће Идалија Флориди већ данас донети ураганске ветрове и да ће стићи до обале до среде, преноси АП.
Гувернер Флориде Рон Десантис прогласио је ванредно стање у 46 округа, широком појасу који се протеже преко северних делова државе, од обале Мексичког залива до обале Атлантика.
Држава је мобилисала 1.100 припадника Националне гарде који имају на располагању 2.400 пловила и 12 летелица за акције спасавања.
Међународни аеродроми Тампа и Ст. Пете-Клирвотер саопштили су да ће данас бити затворени, а рад приградске железнице у Орланду је обустављен.
Ванредно стање је одобрено и на федералном нивоу, што ће омогућити федералну помоћ Флориди.
Амерички председник Џозеф Бајден разговарао је у понедељак са Десантисом и одобрио проглашење ванредног стања за Флориду, саопштила је Бела кућа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала