- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Калуги приведен присталица „Азова“ због припремања терористичког напада

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник Федералне службе безбедности Русије
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) спречили су терористички напад на објекат критичне инфраструктуре у Калуги, који је припремао присталица „Азова“ (украјински национални батаљон забрањен у у Русији као терористички), који је планирао да потом оде у Украјину.
„Федерална служба безбедности Руске Федерације пресекла је незаконите радње држављанина Русије, становника Калушке области, који је самоиницијативно успоставио и одржавао контакте са представницима украјинске паравојне групе, а такође је, по њиховом задатку, намеравао да изврши терористички акт“, наводи се у саопштењу ФСБ.
У саопштењу се додаје да је приведени хтео да оде у Украјину како би учествовао у борбеним дејствима на страни Оружаних снага Украјине у саставу „Азова“. Осим тога, по задатку милитаната оптужени је припремио терористички напад на један од „критичних инфраструктурних објеката Калуге“. ФСБ није прецизирала о каквом објекту се ради.
У скровишту које је опремио пронађене су компоненте и делови импровизоване експлозивне направе, а у коришћеним средствима везе пронађена су упутства за израду експлозивне направе и преписка са украјинским координатором.
Против њега је покренут кривични поступак за припрему велеиздаје, терористички напад, учешће у активностима терористичке организације и обучавање у сврху тероризма.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала