- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере испрашио Француза и заказао српски дерби у Њујорку – Циципас елиминисан

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Ласло Ђере
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у треће коло УС Опена после убедиљвог тријумфа над Французом Угом Гастоном у три сета - 6:1, 6:2, 6:3.
Момак из Сенте је наставио са импресивним партијама у Њујорку, а ривал у трећем колу биће му земљак Новак Ђоковић уколико елиминише Шпанца Запату Мираљаса.
За разлику од претходног меча у коме му је требало два и по сата да избаци у три сета Американца Накашиму, овога пута је Ђере провео на терену нешто мање времена. За око сат и по очитао је лекцију 99. тенисеру света и послао га кући.
У првом сету је Ласло протутњао тереном као фурија. Везао је два брејка и свој добар сервис и стигао до 5:0, после којих је лако привео овај део игре крају - 6:1.
У другом смо видели четири брејка у првих пет гемова, али је чак три направио наш тенисер за кога Француз није имао решење. Чим је Ласло стигао до 4:1 било је јасно да ће добити и други сет и фактички завршити посао - 6:2.
Гастон је пружио отпор Србину тек у трећем сету, али прекасно јер је Ђере направио брејк у трећем гему за 2:1, после кога је на свој сервис привео меч крају. Меч је окончао другим брејком у овом сету и потврдио сјајну партију - 6:3.
Штета само што Ђере у следећој рунди иде на мегдан вероватно земљаку Новаку Ђоковићу који има велике амбиције у Њујорку и који ће сигурно бити фаворит.
Велико изненађење догодило се нешто касније када је Стефанос Циципас, седми носилац, после маратонског меча и велике борбе елиминисан од 128. тенисера света Доминика Стрикера резултатом 5:7, 7:6, 7:6, 6:7, 3:6.
Фаворизовани Грк је имао чак и меч лопту против Швајцарца, али је није искористио па је Стрикер забележио први тријумф у каријери над играчем из топ 10.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
СПОРТ
Више га намучило сунце него Шпанац – Ђоковић рутински до трећег кола УС опена
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
СПОРТ
Медведев: Може да се полуди!
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
СПОРТ
Алкарас као некада Надал: Мајица без рукава „уплашила“ Немца – и песма за искупљење /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала