- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Владу бих правио другачије, позвао бих савез ЗБЦГ и УРА

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да би, да је он мандатар, владу формирао другачије, јер, како је истакао, треба водити рачуна о ширини и инклузивности.
Милатовић је за РТЦГ рекао да процес преговора о новој влади не иде планираном динамиком. Казао је да Владу треба формирати што пре, истичући да грађани заслужују политичку стабилност.
„Процес мора бири отворен и инклузиван. Колико видим из медија, то није случај засад. Грађани су уморни, ако се настави овакав тренд, на наредним паралментарним изборима излазност ће бити још мања“, оценио је Милатовић.
На питање да ли коалиција За будућност Црне Горе треба да буде део владе, одговорио је да мисли да „пут који је трасиран треба да буде додатно реализован“.
„Мислим да у том смислу треба, наравно, на програмским принципима позвати конституенте, овде мислим и на конституенте коалиције ЗБЦГ, ГП УРА и све друге партије, и партија мање бројних народа, како би се великом већином опет остварили циљеви о којима смо разговарали, али не науштрб неких од тих циљева. Да ја правим владу, правио бих је на тај начин, постављајући јасне принципе који се тичу континуитета спољне политике Црне Горе“, казао је Милатовић.
„Требало је чешће да разговарам са Спајићем“
Милатовић је рекао да је са Спајићем последњи пут разговарао током консултација о мандатару на Цетињу почетком августа, додајући да су „можда требали да разговарају више“.
„То можда говори да смо требали да будемо зрелији. Свакако, нека врста разговора је неопходна“, рекао је Милатовић.
Наводи да је ипак сигуран да је Спајић добронамеран и да разумје проблеме са којима се суочава Црна Гора.

Никада Вучић није утицао на моје долуке

Указује да се од многих политичара на црногорској сцени најмање састајао са председником Србије Александром Вучићем.
Каже да су се многи из Европе сад састајали чешће са Вучићем него он.
"Никада Вучић није утицао на моје одлуке. Наставићу да сарађујем са њим као са председником Републике Србије", навео је Милатовић, истичући и да је Србија један од кључних економских партнера Црне Горе.
Тврди и да је успешно промовисао потенцијале Црне Горе у првих сто дана мандата, и да је обавио озбиљне разговоре у региону и ЕУ.
"Трудио сам се да радим ствари које никада нијесу рађене, да одам почаст жртвама у Пиви, да одем у Мурино да одам почаст, и на унутрашњем политичком плану кроз консултације са свим представницима политичких субјеката", нагласио је Милатовић.

Ђукановић се помиње у Скају, процесуирати актере афера

Он је навео да се ранији шеф државе Мило Ђукановић помиње у Скај апликацији, а суштински је учинио много тога на штету народа и државе.
"Јесмо ли заборавали на афере "Телеком", "Абу Даби"..Љут сам што постоји непроцесуирање актера тих афера", нагласио је Милатовић.
Сагласан је да нова власт од 2020. године има проблеме, укључујући партијско запошљавање.
О политичкој ситуација у Црног Гори сазнајте више у емисији "Свет са Спутњиком":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала