- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Напад украјинских дронова на руске регионе потврђује терористичку суштину Кијева

© Губернатор Пскова Михаил Ведерников / Уђи у базу фотографијаПоследице напада украјинских дронова на Псков
Последице напада украјинских дронова на Псков - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Напад украјинских дронова на руске регионе потврђује терористичку природу кијевског режима, украјински дронови не би могли да прелете толику удаљеност без информација са западних сателита, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Напади украјинских дронова на цивилне објекте још једном потврђују терористичку природу кијевског режима. Такође је јасно да украјински дронови једноставно не би могли да прелете толику удаљености без информација са западних сателита“, рекла је Захарова на редовној конференцији за медије.
Она је додала да кијевски режим, који активно подржавају земље колективног Запада, наставља свакодневно, на варварски начин, да гранатира цивилне објекте и стамбена насеља у руским регионима, укључујући коришћењем „касетне муниције која представља посебну опасност за цивилно становништво“.
„Дејства украјинског режима неће остати некажњена. Руске безбедносне структуре истражују и пажљиво документују све чињенице гранатирања руских региона од стране украјинских снага, као и њихове друге криминалне активности“, истакла је Захарова.

Песков: Наставља се терористичка активност кијевског режима

Са своје стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да се терористичка активност кијевског режима наставља и да огроман број дронова лети управо ка цивилним циљевима.
Одговарајући на питање да ли се разматра верзија да је напад на Псков изведен са територије Естоније и Летоније, Песков је одговорио да је то прерогатив војних стручњака.
Он је додао да ће специјална војна операција бити настављена како би се искорениле сличне претње.
У ноћи 30. августа украјинске беспилотне летелице покушале су да изврше напад на неколико региона Русије. Поморске беспилотне летелице напале су залив Севастопољ. Један дрон уништен је у Подмосковљу. Још један су ПВО системи оборили изнад Брјанска. Осим тога, саопштено је да су дронови уништени у Рјазанској и Калушкој области. У Дзержинском округу дрон је упао у празан резервоар за нафту.
Напад дронова довео је до пожара на аеродрому у Пскову. У нападу нико није повређен, запалили су се војни транспортни авиони Ил-76.
Рад самоходних топова 2С7 „Пион“ у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Специјална операција у Украјини
Објављени снимци обарања украјинских дронова изнад Пскова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала