- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Планета се не може нахранити без Русије

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаЖетва пшенице у Ростовској области
Жетва пшенице у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Без руских производа немогуће је обезбедити храну за целу планету, али Москва то никада није користила као политички фактор, за разлику од западних земаља, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Данас је немогуће нахранити планету без наше земље. И ми, за разлику од САД и других западних земаља, то никада нисмо користили као политички фактор“, рекла је дипломата и додала да је Русија „увек била поуздан снабдевач, укључујући и пољопривредних производа“.
Захарова је скренула пажњу на чињеницу да Москва примећује „активну кампању дезинформисања“ коју спроводе Сједињене Америчке Државе и њени сателити, у којој се виде „покушаји да се Русија потисне са светског тржишта хране, уз истовремено постизање предности за сопствене велике пољопривредне корпорације“.
Према њеним речима, „вишегодишња хистерија око послова са житарицама и наводне помоћи Запада најсиромашнијим земљама“ развијена је само са циљем да се „у очима светске заједнице смањи привлачност Русије као поузданог произвођача и добављача пољопривредних производа“.
„Истовремено, Русија наставља да одговорно и савесно испуњава своје обавезе по међународним уговорима у вези са извозом пољопривредних производа. Свесни смо важности испорука друштвено значајних добара, укључујући храну за друштвено-економски развој земаља Азије, Африке, Латинске Америке и Блиског истока“, закључила је Захарова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала