- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија смањује испоруке нафте

© Sputnik / Светлана Майорова / Уђи у базу фотографијаГасоводни систем "Источни Сибир - Тихи океан" у морској нафтној луци Козмино у Русији
Гасоводни систем Источни Сибир - Тихи океан у морској нафтној луци Козмино у Русији - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Русија смањује испоруке нафте на светско тржиште у поређењу са просеком за период мај-јун 2023. године, изјавио је потпредседник руске владе Александар Новак.
„Просек је био у мају-јуну, а у јулу је већ почело смањење испорука“, рекао је он одговарајући на питање у односу на који период Русија смањује испоруке нафте.
Русија је у марту почела добровољно смањење испорука нафте за 500 хиљада барела дневно у односу на просечне фебруарске вредности. Рок за ово смањење је неколико пута продужен, прво до јуна, а затим до краја 2023. године. Након састанка ОПЕК+, који је одржан 4. јуна у Бечу, одлука о добровољном смањењу производње продужена је до краја 2024. године.
Русија је у августу смањила испоруке нафте на светска тржишта за 500 хиљада барела дневно додатно на обавезе које има за смањење производње, а у септембру намерава да смањи извоз за 300 хиљада барела дневно.
Раније је руски потпредседник владе рекао да ће нафтне компаније Русије самостално доносити одлуке да ли ће смањити производњу или извоз нафте у августу у оквиру задатка о смањењу испорука.
Налазиште нафте у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
РУСИЈА
Новак: Русија смањује извоз нафте у августу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала