- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу посетио фабрику за производњу радарских система

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије извршио је у Тулској области инспекцију производних погона фабрике, које улази у састав концерна „Алмаз Антеј“ и производи савремене радарске системе.
Данас је током специјалне војне операције најважнија улога противбатеријске борбе и обезбеђивање групе руских снага свим што је потребно за њено вођење, рекао је Шојгу после посете.
„То су артиљеријски извиђачки системи у комбинацији са наоружањем које нам је данас потребно за ефикасно вођење противбатеријске борбе“, додао је министар.
Шојгу је током посете од руководства концерна тражио да организује 24-часовни рад предузећа.
Такође је поставио задатак да се повећа производња и ремонт средстава за радарску детекцију која се користи у интересу извођења специјалне војне операције.
Генерални директор предузећа Јан Новиков информисао је министра да је због реконструкције и поновног техничког опремања спроведених у протекле две године значајно повећан потенцијални производни капацитет у целој палети производа. Он је додао да је повећан и темпо производње и испорука савремених средстава за противбатеријску борбу јединицама Оружаних снага Русије које извршавају задатке у зони специјалне војне операције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала