- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Србијо, време је за освету старом дужнику!

© Фото : ФИБАСрбија и Јужни Судан
Србија и Јужни Судан - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Србија ће после демолирања Јужног Судана (115:83) наредни меч на Мундобаскету играти у петак против Италије, док је за недељу заказан двобој са Доминиканском Републиком. Орлови су као први из Групе Б одлетели у ноформирану групу И, у коју су Азури стигли као други из А групе.
И – време је за наплату дуга, старим дужницима!
Победили су изабраници Ђанмарка Поцека Србију у Београду на квалификационом турниру за Олимпијске игре 2021. године. Елиминисали су Орлове и са Евробаскета прошле године у осмини финала, као и ове на Акрополис купу.
Јасно је да је куцнуо час за наплату дуга, пре свега да би се избегли Американци у четвртфиналу Светског првенства.
Први у новоформираној групи ће по свему судећи избећи САД на старту нокаут фазе, а тамо би другопласирана селекција требало да буде Литванија.
Судећи према приказаној игри у досадашњем току Мундобаскета на Филипинима, Индонезији и Јапану, требало би да коначно падне и ноћна мора звана Италија.
Радује игра Орлова. Никола Јовић је показао да му је селектор Пешић оправдано указао поверење. Одиграо је ко матор 20-годишњи члан Мајамија. Убацио је 25 поена, фасцинантно је то да је био без промашаја из игре. Радује и осмех на лицу капитена Богдана Богдановића који је убацио шест тројки, а зауставио се на 23 поена. Разигран је и први плеј Србије - Стефан Јовић, који је „хранио“ лоптама Милутинова, Јовића и Богдановића.
Према свему приказаном у досадашњем току турнира, плус када се дода у обзир да је Србија извукла поуке из претходних пораза у мечевима са Италијом, екипа коју води Ђанмарко Поцеко, могла би и морала коначно да падне!
Standings provided by Sofascore
Србија и Јужни Судан - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Мундобаскет 2023
Јовићи без грешке, Богдан пронашао свој „снајпер“ – Србија стотком завршила прву фазу Мундобаскета!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала