Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Телеком поднео жалбу на одлуку Приштине о гашењу МТС на КиМ

Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Пратите нас
Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је да је Телеком у Приштини поднео жалбу на решење о забрани рада на Косову и Метохији, односно о брисању фирме „МТС доо“ из регистра предузећа и додао да очекује позитиван резултат.
Лучић је рекао да резултате те жалбе, поднете косовској агенцији за привредне регистре, очекује сваког дана, али и да због неповерења у приштинску администрацију припремају документацију за наредни корак.
„Ово је све испит и за међународну заједницу“, поручио је Лучић.
Он је подсетио да су 4. августа добили папир којим Приштина жели да угаси Телеком на КиМ под бизарним разлогом како наводно члан менаџмента нема добру документацију.
„Поднели смо жалбу јер је то први прави степен који нам предстоји и то са великим аргументима на основу којих очекујемо да нам се уважи жалба и с обзиром на велике последице које би гашење Телекома донеле на КиМ, да би се 30.000 људи одсекло од било какве комуникације и гледања српских канала“, рекао је Лучић.
Било би нормално да се прихвати жалба и прекине агонија, казао је Лучић.
Ако се то не би десило, тражили би судски привремену меру стављања ван снаге одлуке о забрани рада МТС на КиМ, што би био други корак, навео је Лучић.
Он је подсетио да су пре Куртијевог доласка на власти имали добру сарадњу са приштинским институцијама задуженим за телекомуникације, и да се поштовао Бриселски споразум.
„Годину дана врши се континуирани притисак на нашу компанију који је кулминирао намером гашења", рекао је Лучић Танјугу и додао да је до свега дошло када су решили да угасе Кљан Косова, највећи опозициони медиј на Косову, и то зато што је писало – „Пећ Република Србија“.
Лучић је нагласио да очекује да им међународна заједница помогне у решавању проблема.
„Забрана нашег МТС на Косову и Метохији значила би најгрубље кршење и практично бесповратно поништење Бриселског споразума. Оптимиста сам да ће наша жалба бити усвојена, јер би њено одбацивање значило драматичну одлуку Приштине, са огромним последицама. Ми сигурно не бисмо себе добровољно угасили на КиМ, они би морали на силу то да ураде, чиме би дестабилизовали регион, јер би 30.000 српских породица остало без свих облика комуникација и живот би им постао до краја неиздржив“, рекао је Лучић.
Северна Косовска Митровица са српском заставом - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СРБИЈА
Србима на северу прети информациони мрак: Шта ће се десити ако Приштина угаси МТС на Космету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала