- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Такер Карлсон: САД намеравају да ратују са Русијом, али мислим да нећемо победити

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Администрација Џозефа Бајдена ће почети рат великих размера са Русијом следеће године како би сачувала власт у земљи, сматра познати амерички новинар Такер Карлсон.

„Они планирају да ратују са Русијом. То је оно што желе. Приближава се рат између Сједињених Америчких Држава и Русије следеће године. Мислим да нећемо победити, али то је друго питање. То је политичка мера, потребно им је да почну сукобе како би у својим рукама концентрисали моћ из времена рата и да победе“, рекао је он у једној радио емисији.

Према његовом мишљењу, криминализација унутрашње политике САД ће довести до тога да ће амерички естаблишмент као једини излаз видети очување власти.
Прогон политичких противника, бившег председника САД Доналда Трампа, доводи чланове администрације Џозефа Бајдена на пут са којег је немогуће скренути и то све из страха да ће бити прогоњени у случају да изгубе, сматра Карлсон.
Управо зато, верује новинар, америчко становништво, које брине за своју земљу, мора ће убудуће да брине не само због злочина њихове администрације у земљи, већ и због могућности свеобухватног сукоба са Русијом.

„Ако сте бринули о томе да је наша политика могла да постане још оштрија него што је сада, требало би да бринете због могућности отвореног рата са Русијом. Мислим да би то могло лако да се догоди. Можемо да дођемо у ту ситуацију да ракете ‘случајно’ падну у Пољску, онда ћемо оптужити Русију и почети рат“, навео је Карлсон.

Додао је да ако људе брине таква будућност потребно је онда да врше притисак на амерички Сенат како би већ сада постигли мир. Према његовим речима, САД би могле да заврше конфликт у Украјини већ данас, јер украјинска војска без НАТО-а не постоји. Он сматра да је Вашингтон једина страна која може да постигне мир како би спречила глобални рат који би ставио на коцку читаво човечанство.
Тестирање интерконтиненталне балистичке ракете „Минутмен“ - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
РУСИЈА
Москва: Америка ће пре или касније тестирати нове нуклеарне бојеве главе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала