- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови шамар за српски фудбал – Чука са шест голова испраћена у Лигу конференција

© Фото: ФК ЧукаричкиЧукарички - Олимпијакос
Чукарички - Олимпијакос - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Српски фудбал се сусрео поново са реалношћу овог четвртка у Лесковцу где је Чукарички још једном надигран од стране Олимпијакоса у реваншу плеј-офа за Лигу Европе - 0:3 (0:2). Укупно у две утакмице Брђани су примили шест голова, показали баш ништа и само продужили агонију.
Брђанима остаје утеха да ће јесен наставити у групној фази Лиге конференција, а уколико их сутра не погледа срећа на жребу од 14.30 часова, не гину им нове бламаже и срозавање угледа ионако посрнулог српског клупског фудбала.
Олимпијакос им није дозволио да дишу у првих 45 минута, а доминирао је ношен подршком са трибина на којима су заједно навијали навијачи грчког великана и Црвене звезде.
Атињани су повели у 34. минуту преко искусног Матсураса, а мало је фалило да Ел Каби повећа предност јер му је у 39. поништен погодак због офсајда.
Ипак, голман Брђана Самуровић који је спасио неколико голова, није могао ништа у 45. када је Шпанац Пеп Бијел повисио на 2:0.
Олимпијакос је наставио да доминира и у другом полувремену, а само што је кренула лопта с центра гости су стигли и до трећег гола у 53. минуту.
Центрирао је Фортунис, а некадашњи штопер Вердера Панајотис Ретстос главом матирао голмана Чукаричког за 3:0.
Свесни да су завршили посао, гости су у последњих пола сата повукли ручну, изменили састав и одморили неке од носилаца за наставак обавеза у првенству. Имали су неколико добрих прилика, али су Брђани преживели и одбранили се.
Партизан и Сабах - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
СПОРТ
Очајни Партизан се поразом опростио од Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала