- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пријава Додика против Шмита прослеђена Кантоналном тужилаштву у Сарајеву

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристијан Шмит
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Пријава коју је Окружном јавно тужилаштву Бањалука поднео председник Републике Српске Милорад Додик против Кристијана Шмита прослеђена је на надлежно поступање Кантоналном тужилаштву у Сарајеву, речено је за РТРС из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.
Како су навели, пријава је прослеђена Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево 16. августа.
Председник Републике Српске Милорад Додик поднео је у јулу кривичне пријаве против Шмита зато што се неовлашћено бави пословима високог представника, и против директора "Службеног листа БиХ" Драгана Прусине, јер је омогућио објављивање одлука такозваног високог представника.
„Против Шмита кривичну пријаву сам поднeо Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци јер се већ дуже време неовлашћено бави пословима високог представника за шта нема одлуку Савета безбједности УН“, навео је тада Додик, преноси РТРС.
Он је рекао и да је против Прусине поднео кривичну пријаву јер је као директор `Службеног листа БиХ`, свесно кршећи закон, својим утицајем, поступањем и одлукама омогућио објављивање одлука такозваног високог представника у `Службеном листу БиХ`, услед чега је настала тежа повреда права Републике Српске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала