- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија проширује Транссибирску железницу и повећава капацитет Северног морског пута

© Sputnik / Илья Наймушин / Уђи у базу фотографијаТранссибирска железница
Транссибирска железница - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак о развоју Краснојарског краја. Руски лидер је позвао да се прошири мрежа Транссибирске железнице и да се активније развија Северни морски пут.

„Посебна тема је развој логистике и транспортне инфраструктуре, проширење Транссибирске железнице, ширење капацитета Северног морског пута, наших арктичких морских и речних лука, аеродрома и, наравно, поправка и изградња аутопутева и надвожњака“, истакао је Путин.

Како је додао, ти пројекти су од посебног значаја како за Краснојарски крај и Сибир, тако и за целу земљу. Путин је истакао да је добра саобраћајна повезаност важна и за предузетнике и за обичне грађане. Он је додао да је последњих година урађено много, те да сада не треба успорити темпо.
По речима руског лидера, важно је формирати модернију и флексибилнију структуру привреде региона и Сибира у целини, отворити нова, добро плаћена радна места, обезбедити раст прихода грађана и њихово благостање. Како је додао, то ће се сигурно позитивно одразити и на демографску сферу и на привлачење квалификованих стручњака који ће живети и радити у тој области. Управо су кадрови, истакао је Путин, једно од основних, кључних питања и за Краснојарски крај и за многе друге руске регионе.
Мост преко реке Јенисеј - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
РУСИЈА
Путин отворио најсевернији мост преко Јенисеја у Сибиру /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала