- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја извела симулацију нуклеарног напада на Јужну Кореју /фото/

© AP Photo / Ahn Young-joonСимулација севернокорејског нуклеарног напада на командне пунктове Јужне Кореје
Симулација севернокорејског нуклеарног напада на командне пунктове Јужне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Северна Кореја саопштила је да је извела тактичку вежбу која је симулација нуклеарног удара на командне пунктове и аеродроме Јужне Кореје, у знак упозорења на раније распоређивање америчких стратешких бомбардера у региону.
„Амерички империјалисти су 30. августа пустили формацију Б-1Б нуклеарних стратешких бомбардера да заједно са оружаном бандом Републике Кореје на небу изнад Источног и Западног мора изведу заједничку вежбу формације против Демократске Народне Републике Кореје“, пренели су севернокорејски државни медији изјаву генералштаба.
У изјави се додаје да је у складу са тим севернокорејска војска у среду увече организовала вежбу тактичког нуклеарног удара која је симулирала нуклеарни удар на главне командне центре и оперативне аеродроме војске Републике Кореје.
„Ракетна јединица је испалила две тактичке балистичке ракете североисточно од међународног аеродрома у Пјонгјангу и тачно извела своју мисију нуклеарног удара“, известила је државна новинска агенција КЦНА.
Војска Северне Кореје саопштила је да америчка и јужнокорејска вежба „Ulchi Freedom Shield“ представља озбиљну претњу „јер је била у складу са сценаријем за превентивни нуклеарни напад“ и истакла ту чињеницу у медијима промовишући је као „демонстрацију спровођења проширеног одвраћања“ против Пјонгјанга.
Војска Јужне Кореје раније у среду је саопштила да је Северна Кореја испалила две балистичке ракете кратког домета у море, неколико сати након што су САД распоредиле бомбардере Б-1Б у склопу савезничких ваздушних вежби.
Морнарица Северне Кореје, архивска фотографија  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
СВЕТ
Ким Џонг Ун најавио припајање морнарице нуклеарним снагама Северне Кореје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала