- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је крив?

© AP Photo / Mark J. TerrillСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Рани порази Стефаноса Циципаса и Холгера Рунеа на УС Опену, навели су Грка и Данца да кривицу поделе са тренерима. Циципас је отпустио Марка Филипусиса док није јасно хоће ли и Рунеов тим остати исти.
Већ у првом колу УС Опена Холгер Руне поражен је од Роберта Карбаљеса Баене чиме је дефинитивно показао има проблем са игром на бетону. Претходно је елиминисан на старту Мастерса у Торонту и Синсинатију.
Одговор на питање зашто је Данац тако слаб на бетону могао би да лежи и у неким техничким сегементима игре, али Анеке Руне, Холгерова мајка, сматра другачије.
„Разлог је велика тензија између Патрика Муратоглуа и Ларса Кристенсесена. Реч је о сукобу ега“, рекла је Анеке која сматра да неслагање два тренера негативно утиче на младог Данца.
Док је прошле године блистао, Руне сада не игра на завидном нивоу и нема победу још од Вимблдона где је у четвртфиналу поражен од Карлоса Алкараса.
„Током сезоне на шљаци све је било супер. Одиграо је два финала на мастерсима, у Монте Карлу и Риму, освојио једину титулу у сезони у Минхену. На оба мастерса је имао феноменалне победе. У Монте Карлу је надиграо Медведева и Синера, а у Риму је поново савладао Ђоковића, али и први пут Руда“, подсетила је Анике.
Проблем лежи у томе што је Кристенсен у Рунеа од његове шесте године и најзаслужинији је за велике успехе младог Данца, док је Муратогтлу у тим дошао прошле јесени.
Делује међутим да би угледни француски стручњак ускоро могао да напусти тим Данца је резултати нису толико високи колики су били циљеви.
Док се у Рунеом тиму сукобљавањју ега, Циципас је одмах после пораза од Доминика Стрикера отписао Марка Филипусиса иако је Аустралијанац тек недавно добио прилику да води главну реч у тиму грчког тенисера.
Све до Вимблдона главни тренер Стефаносу је био његов отац Апостолос Циципас, међутим после Гренд слема на трави то звање добио је Филипусис, али изгледа не задуго.
Са Аустралијанцем је Циципас освојио једину титулу ове сезоне у Лос Кабосу, међутим очигледно је да није задовољан како се Филипусис снашао.
„Имао сам све у својим рукама, али нисам био у стању да завршим посао. Ако то нисам у стању, онда и не заслужујем да победим“, рекао је разочарани и љути Циципас на конференцији.
Одмах после ње стигла је вест да Грк није губио време и одмах је отпустио аустралијског стручњака, међутим није познато хоће ли сада вратити оца на место главног тренера.
Седми рекет света имао је лош други део сезоне, а поред титуле у Лос Кабосу највећи успех остварио је пласманом у финале Аустралијан опена.
Стефанос Циципас и Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
СПОРТ
Две сензације на УС Опену – Новаку се чисти пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала