- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак не жели да се крије: „Понекад морамо да вичемо“

© AP Photo / Aaron DosterНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
Пратите нас
У тенису је постала дозвољена комуникација са тренерима што се допада и Новаку Ђоковићу. Српски ас често воли да приговори и прокоментарише нешто тренерима, а сада то може без опомена судија што га чини срећним.
Једна од историјских промена која се у претходном периоду догодила у тенису јесте дозвола за разговор са тренерима. Нема сумње да јој се највише обрадовао Стефанос Циципас, грчки тенисер, који се често свађао са судијама јер је разговарао са оцем Апостолосом, али због ње је срећан и Новак Ђоковић.
„Још увек то није исто као у кошарци на пример. Не можете да одете до тренера на клупу и разговарате са њим. Понекад морамо да вичемо ка стручном штабу да би нас ишта чули. Јер много се боље чује публика. Ја бих волео да имамо микрофоне за комуникацију са тренерима“, истакао је Новак на конференцији на УС Опену.
Српски ас објаснио је да је боље да тенисери имају дозволу за комуникацију са тренерима него да морају то да раде тајно и тако улазе у проблем са судијама.

„Много је боље да отворено причамо него да се кријемо иза судијске столице као што је било много година. Многи кажу да ми као индивидуални спортисти треба да сами нађемо решења у игри, али чак и када нам тренери кажу шта да радимо, ми смо ти који морамо то да урадимо на терену. Нико нас не може заменити и зато је разлика између тениса и кошарке, на пример, велика. Неупоредива“, објаснио је Новак.

Српски тенисер један је од ретких који јасно стоје иза својих речи и мишљења, а важно је да се чује његов глас јер је као један од највећих свих времена изузетно утицајан. Осим што е залагао за правила око дозвољеног „коучинга“ Новак се залагао и за своје колегинице.
Због тога је Новак код тенисерки веома цењен,а недавно су га посебно хвалиле Ига Швјонтек и Коко Гоф.
„Ига је скромна, али и она има невероватан борбени дух. Права је ратница, никада не поклања ниједан гем. Зато и доминира женским тенисом већ више од годину дана а освојила је и неколико грен слем трофеја. Мислим да је она добила највише сетова са 6:0 у женском тенису у прошлој години. То најбоље говори колико професионално прилази сваком поену. Веома ми се допада њен шампионски дух“, рекао је Новак о Иги.
Српски ас показао је и да помно прати колегинице као и све што оне говоре о њему. Похвалио је и младу Коко Гоф.
„Коко је у великом успону. Још није освојила грен слем, али је играла у финалу. Још је млада, сада уз себе има Бреда Гилберта, веома искусног тренера. Једног од највећих. Мислим да се ствари склапају у њеној каријери. Одлично је играла у Синсинатију, одлично игра овде. Има и подршку домаће публике што је веома важно. Требало јој је мало времена да сазри, да се комплетира као тенисерка. Делује ми да је физички сада спремна, лоптицу удара веома рано. Мислим да се приближава нивоу на коме ће бити кандидат за највеће титуле. Уверен сам да има велика очекивања од учешћа на УС Опену, а у праву је јер заиста добро игра“, закључио је Ђоковић.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
СПОРТ
Историја, један крај и доминација Руса – спектакуларна ноћ на УС Опену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала