- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијани „узели меру“ Србији други пут у дану – после кошаркаша пали и одбојкаши

© Фото : CEV - Conny Kurth / www.kurth-media.deСрпски одбојкаш Александар Атанасијевић
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
Пратите нас
Одбојкаши Србије поражени су од Италије у трећем колу групне фазе Европског првенства са убедљивих 3:0, по сетовима 25:15, 25:19, 25:21. Азури су тако други пут у једном дану „узели меру“ Србији, с обзиром на то да су пре подне на Мундобаскету изгубили и кошаркаши.
Имала је Италија као актуелни светски и европски првак улогу изразитог фаворита у дуелу са Србијом, али се очекивало да изабраници селектора Игора Колаковића пруже јачи отопор, после две одличне партије и две победе на старту такмичења, против Белгије и Швајцарске.
Ипак, прваци света ништа нису желели да препусте случају већ су од старта наметнули свој темпо. Одличним сервисима и сјајним блоком, који је деловао беспрекорно ставили су у изузетно тешку позицију Орлове.
Нису се у тој игри снашли наши репрезентативци, који су деловали беспомоћно и безидејно, без правог одговора на игру ривала.
Први сет страшни Италијани су добили чак двоцифреном предношћу, што је за одбојку превише – 25:10. У наставку је дошло до нешто боље игре Колаковићевих ученика. Трудио се селектор на тајмаутима да размрда Атанасијевића и другове, али Симоне Ђанели је капитенски „дириговао“ италијанским одбојкашким оркестром и Србији није било спаса – 19:25 у другом сету.
Превише проблема задавао је и Микијелето снажним сервисима који је померао пријем Србије и Азури су и ту направили превагу.
Борили су се српски одбојкаши у трећем сету, парирали су ривалу практично до самог краја у најизједначенијем сету од почетка сусрета, али су на крају Италијани и тај део игре добили - резултатом 25:21.
Србија после три уводна кола на Европском првенству има две победе и пораз, док су Азури максимални и налазе се на челу Групе А испред Немачке и Србије, која наредни меч игра 4. септембра против Естоније која је до сада није уписала победу на завршном турниру.
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
СПОРТ
Одбојкаши изгубили сет – али остварили нови тријумф
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала