- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Бугарској негодују: Спољна политика земље се своди на одласке у бункер код Зеленског

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
Пратите нас
Бугарски независни посланик Радостин Васиљев оштро је критиковао политику коју Влада његове земље води по питању Украјине.

„Сва спољна политика Бугарске свела се на одлазак у госте у бункере код украјинског председника Владимира Зеленског и служење рату који би могао да уништи целу нашу земљу. Економска стабилност – нула. Јесте ли видели цене горива? Скочиле су. Господине Денков (Николај Денков – премијер), то није популизам. Инфлација не пада. Већ су почели разговори о диверсификацији енергетског тржишта. Дакле, ви хоћете да потрошачи сами траже снабдеваче струјом и плаћају три пута више“, рекао је бугарски политичар на седници парламента.

Раније је председник Бугарске Румен Радев изјавио да украјинске власти желе наставак сукоба, без обзира на последице за остатак земаља у региону. Радев је додао да европски лидери махнито покушавају да убеде Бугарску да слањем војне помоћи повећавају нашу Безбедност. Бугарски председник је закључио да се конфликт продубљује и да је све већи број жртава.
Раније је Радев у више наврата критиковао одлуку Владе и парламента да Украјини испоручи оружје. Исто мишљење је изнео и на недавном састанку са украјинским колегом Владимиром Зеленским.
Руски војник - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
РЕГИОН
Бугарски новинар: Све се претворило у ријалити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала