- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Анализа најмлађег – „Ухватили смо лопту и нисмо знали шта ћемо са њом“

© ФОТО: ФИБАНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши сами знају најбоље шта се дешава, зато ћемо овај пут анализу пораза од Италије препустити најмлађем у нашем тиму, Николи Јовићу. Он је изашао пред медије и објаснио између осталог и последњи напад у поразу од Италијана.
После пораза од Италије, Србија мора да савлада Доминиканску Републику како би се пласирала у четвртфинале Светског првенства.
„Главе су се охладиле, шта смо могли. Изгубила се та утакмица и знали смо да морамо да победимо следећу свакако. Фокусирали смо се на овај меч. Одрадили смо скаутинг, знамо како ћемо да бранимо и шта желимо. Надам се да ће то изгледати добро“, рекао је Јовић
Додао је кошаркаш Мајами Хита да су Италијани прочитали нашу репрезентацију.
„Изгледа да су одрадили сјајан посао, прочитали су нас. Сваки пут смо остали на неколико секунди где смо морали да завршавамо. Држали су утакмицу под контролом када су ушли у егал, тачно су урадили шта су хтели“, рекао је он.
Јовић истиче да није изненађен резултатом Порторико - Доминиканска Република.
„Једни и други играју на сличан начин, брзо са много шутева. Не можемо да кажемо да смо се превише зачудили“, рекао је репрезентативац Србије и додао да је у тиму атмосфера добра.
Јовић каже да нико не гледа корак даље, јер све зависи од сутрашње утакмице.
„Прво смо очекивали да ћемо победити Италију, сад очекујемо да ћемо победити Доминиканску Републику. Концентрисали смо се на ту једну утакмицу, јер ако ту не победимо, даље не постоји“, рекао је кошаркаш Мајамија, а потом прокоментарисао последњи напад нашег тима против Италије.
„Ухватили смо лопту где нисмо знали шта ћемо са њом. Без тајм-аута пре тога, нит смо нешто организовали кад је била пауза. Покушали смо Стефан Јовић и ја да решимо и догодило се што се догодило“.
Јовић је послао и поруку српским навијачима.
„Нек наставе да верују нас. Иако смо изгубили једну утакмицу, има још наде. Ако победимо, идемо даље. Надам се да ће наставити да нас подржавају“, рекао је Јовић.
Млади кошаркаш је прокоментарисао и ситуацију са Боришом Симанићем.
„Сви смо му послали поруку. Доктор је у контакту са њим, још нисмо у могућности да га посетимо. Молимо се за њега да се ускоро врати на терен и да остане здрав“, закључио је Јовић.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Мундобаскет 2023
Пешић: „Лепо нам је рекао Никола Јокић – морамо да признамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала