- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

ДНР: Тромесечна украјинска офанзива неуспешна, упркос помоћи НАТО-а

© AP Photo / Russian Defense Ministry Press Service via APУништена украјинска војна техника у зони специјалне војне операције Русије
Уништена украјинска војна техника у зони специјалне војне операције Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Украјинска тромесечна контраофанзива је неуспешна, упркос помоћи коју НАТО пружа Кијеву , рекао је за Спутњик саветник в.д. шефа ДНР Јан Гагин.
Он је подсетио на мапу војних дејстава коју је раније објавила на друштвеним мрежама једна од државних структура Украјине. На тој слици су зеленом бојом обележена насеља дуж линије фронта која су украјински војници наводно заузели током контраофанзиве. Међутим, након неког времена слика је обрисана „због подсмеха самих Украјинаца“, рекао је Гагин.
Он је констатовао да су сви покушаји Оружаних снага Украјине да изведу контраофанзиву у протекла три месеца били узалудни.
„Притом је погинуло 70.000 украјинских војника. Да ли је то вредело? Људима у Украјини би то требало да покаже како се неразумно троше људски и материјални ресурси, колико украјински режим не мари за народ. Такође би требало да им покаже колико су ефикасне наше Оружане снаге – у условима активне одбране одбранили смо практично целу линију фронта за ова три месеца током којих је Украјина изузетно агресивно користила све своје могућности и практично све могућности блока НАТО. Они нису само користили технику НАТО, него и њихова средства за извиђање: сателите, извиђачке авионе, тамо су присутни плаћеници и команданти земаља НАТО. И упркос свему томе нису постигли никакав успех“, оценио је Гагин.
Како је додао, Оружане снаге Русије држе линију фронта, док у подручју Авдејевке и Купјанска напредују.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинске снаге гранатирале Доњецк касетном муницијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала