- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли знате ко је Милета Данац?

© ФОТО: Скриншот/ВотфордМилета Рајовић, Вотфорд
Милета Рајовић, Вотфорд - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Дански нападач Милета Рајовић (24), дебитовао је у другој лиги Енглеске у дресу Вотфорда. Деби ће упамтити по поразу од Блекбурна (1:0), али љубитељима фудбала је за пола сата на терену запао за око 190 центиметара високи нападач са бројем девет. Недуго затим, Милета је дао два гола на гостовању Ковентрију и додатно привукао пажњу на себе.
Рајовић, кога су некадашњи саиграчи и навијачи у Калмару поредили са Ерлингом Холандом, стигао је на „Викариџ роуд“ из овог шведског клуба у трансферу вредном око два милиона евра.
Фудбалер црногорских корена потписао је уговор на пет сезона што значи да у Вотфорду дугорочно планирају будућност са њим у шпицу напада.
Момак занимљивог имена је рођен у Данској, а стасавао је у омладинским категоријама Брондбија и Рандерса.
После сјајних партија у домовини, где је играо за Коге, Роскилде и Нествед, прешао је у шведски Калмар где је већ у првој сезони постигао сјајних 20 погодака и тиме се препоручио Енглезима.
Иначе, играјући за Нествед, Милета је постигао чак 30 погодака на 58 мечева, а обештећење које је Калмар платио за њега (непозната сума) је уједно и клупски рекорд, према тврдњама спортског директора овог клуба.
Са два поготка у дресу Вотфорда против Ковентрија заинтригирао је многе љубитеље фудбала. Био је прецизан у 35. и 79. минуту, а утакмица је завршена резултатом 3:3.
Фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
СПОРТ
Прворазредна сензација и цитирање Вујошевића: „Много опасна победа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала