- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Министарство пољопривреде: Србији није забрањен извоз воћа у ЕУ

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаБрескве
Брескве - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде саопштило је да су наводи на друштвеним мрежама да је Србији забрањен извоз воћа у ЕУ неистине и дезинформације.
"Поводом објава на друштвеним мрежама у којима се наводи како је Србији након враћених пошиљки воћа са граница ЕУ забрањен извоз свог воћа, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде поручује јавности да су у питању неистине и дезинформације и моли све да не подижу панику и не обмањују грађане", саопштено је из тог министарства.
Истичу да је само у августу ове године Србија извезла у земље ЕУ 692 пошиљке односно близу 8.000 тона воћа и поврћа, од чега су три пошиљке враћене.
Србија је у току ове године, како наводе, од 9.000 пошиљака, које су дошле на границу, вратила због неусаглашености 37 пошиљака.
"Све земље покушавају да заштите своје тржиште и да својим грађанима обезбеде да користе производе који су безбедни, а када говоримо о нотификацијама оне нису најава забране или аутоматске забране извоза и увоза, већ значе подизање нивоа контроле односно, упозорење за земљу која добије нотификацију да подигне свој систем контроле", нагласили су из Министарства пољопривреде.
Воће  - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2023
ДРУШТВО
Воће из Србије са забрањеним пестицидом нађено и на граници са Црном Гором
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала