- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Како је Сахаров спречио трећи светски рат | Орбита културе

© Фото : Спутњику уступио Слободан Бубњевић/V. Fedorenko - Sakharov ArchiveХерој 20. века - Андреј Сахаров (1921-1989), отац совјетске фузионе бомбе, Нобеловац, дисидент и борац за нуклеарно разоружавање и мир
Херој 20. века - Андреј Сахаров (1921-1989), отац совјетске фузионе бомбе, Нобеловац, дисидент и борац за нуклеарно разоружавање и мир  - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
Пратите нас
У данашњој емисији сазнајемо како је настала књига „Алхемија бомбе“, али и шта крије нова Уелбекова књига „Уништи“
Како је Сахаров спречио трећи светски рат | Орбита културе
Од америчког пројекта „Менхетн“ у Другом светском рату до нуклеарке Запорожје данас, о томе како је развој нуклеарног наоружања мењао свет и како је руски физичар Андреј Сахаров спречио трећи светски рат, за Орбиту културе говори Слободан Бубњевић, аутор књиге „Алхемија бомбе“.
О чему пише контроверзни и популарни Мишел Уелбек у новом роману „Уништи“ који ће се пред нашим читаоцима наћи средином септембра, да ли су за нову причу биле инспиративније политичке игре у години француских избора, технолошко дивљање које карактерише свет или његове тајне службе, да ли нам писац „Покоравања“ нуди било какаву наду - за Спутњик открива преводилац овог романа Владимир Д. Јанковић.
Шта писцу којег је критичар „Вашингтон поста“ назвао једним од двојице европских књижевника који завређују Нобела, једином нашем добитнику Светске награде за фантастикузначи признање „Рамонда сербика“ које му се додељује за животно дело – питамо универзитетског професора, есејисту, преводиоца и пре свега књижевника Зорана Живковића.
Идући у сусрет премијери филма „Хероји Халијарда“, филму који је и пре приказивања изазвао много бурних реакција у региону, о томе зашто сматра да је реч о остварењу кое је круна полувековне каријере – за „Орбиту културе“ разговарамо са глумцем, редитељем, сценаристом, продуцентом Радошем Бајићем.
Ви сте на Орбити
Не мењајте путању.

О емисији „Орбита културе“

Орбита културе“ прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.
У жељи да афирмише праве вредности, остаје верна сопственом слогану који гласи: „Када има културе, нико не примећује, а када је нема — примете сви“.
Спутњикову „Орбиту културе“ уређује Дејана Вуковић, а емитује се сваке суботе у 10.00 на таласима Радија Студио Б.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала