- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Владислав Дајковић: Владу Црне Горе покорио НАТО – Срби ће се борити за слободу | Маша и ...

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Владислав Дајковић
Маша Радовић и Владислав Дајковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Срби опет неће ући у владу јер је тако речено у некој амбасади. Сви који се протекле три године појављују у улози премијера очигледно имају неку унутрашњу потребу да се покоравају захтјевима амбасада, што је катастрофално. Ако треба борићемо се опет. Ако ми Срби ишта знамо у Црној Гори – знамо да се боримо за слободу, каже Владислав Дајковић.
Гостујући у емисији „Маша и...“ новоизабрани руководилац Службе за грађане Подгорице и председник Слободне Црне Горе, Владислав Дајковић открио је какви проблеми муче Подгоричане, како коментарише начин на који је обележена 210. годишњица Његошевог рођења на Цетињу, али и шта се највише пило на плажама Црне Горе овог лета – вотка, виски или шљивовица.
Коментаришући званичан став Подгорице по питању поштовања територијалног интегритета Украјине, Дајковић се јавно обратио председнику Црне Горе Јакову Милатовићу:
„Видио сам да је господин Милатовић јуче написао подршку украјинском амбасадору како тугује заједно са њим и како позива Русију да поштује територијални интегритет и суверенитет Украјине. Ево, сада га и отворено питам: Господине Милатовићу, зашто онда то исто не урадите, исти твит напишете, зашто лажна држава Косово, зашто западне амбасаде не поштују територијални интегритет Републике Србије? Зашто не тугује и са Србима са Косова него ћути о томе? Наравно, знамо јер би га почистили после два дана, а ипак није лако да се одрекнете позиције предсједника Црне Горе“, поручио је Дајковић током гостовања у Спутњику.
Наш саговорник је закључио да у Црној Гори постоји само један проблем – Срби.
„Видимо да је прије неколико дана одржана церемонија просидбе два мушкарца, односно геј просидба. Ја немам ништа против гејева, нека цвијета стотину цвијетова. Али ђе су Цетињани да се дигну сада тамо и то да забране, као што су забрањивали нама, нашем Митрополиту да се устоличи на Цетињу, као што су нам забрањивали да са тробојкама пођемо на Ловћен, правили су тамо хаос. Што се нико није дигао да одбрани оне вриједности традиционалне Црне Горе? Вриједности о којима је и сам Његош писао. Не, очигледно је да постоји само један проблем у Црној Гори, а то је српски народ, српска историја, култура, традиција. И често говорим последњих дана: Који Срби су најбољи у Црној Гори по мјерилима из амбасада – Срби којих нема. Е против тога морамо да се боримо како знамо и умијемо“, објаснио је Дајковић..

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала