- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло је оставио без даха и Новака и Америку

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић и Ласло Ђере
Новак Ђоковић и Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Ласло Ђере игра једну од најбољих сезона у каријери упркос томе што му је жреб ове године често био непријатељ и доносио му тешке противнике као на УС Опену Новака Ђоковића у трећем колу. Управо током меча са Новаком Ласло је показао са каквим талентом располаже, а о неким његовим ударцима ће се причати.
„Знао сам да могу да играм добро“, рекао је Ласло Ђере после пораза од Новака Ђоковића. Српски тенисер најавио је да ће против прослављеног сународника играти растерећено и да му неће поклонити меч што и дефинитивно није био случај.
Током прва два сета Ђере је био тај који је држао конце, диктирао темпо и слао невероватне лоптице у Новаково поље. Све што би замислио Ђере би погодио, а у Ђоковићеву игру увукла сед нервоза која га је терала на грешке.
„Искрено, морао сам и требао да играм знатно боље и на вишем нивоу у прва два сета, али морам да му честитам на томе што ме је избацио из моје зоне комфора и играо можда и најбољи тенис од кад га познајем. Честитам му, криво ми је због њега а на мрежи сам му рекао да мора да настави да игра на овај начин јер ако то буде успео сигурно ће значајно напредовати на ранг листи. Он је изузетан момак, велики радник и вечерас је показао да заслужује да буде много боље рангиран него што је тренутно!“, похвалио је Новак Федерера.
Скоро четири сата било је потребно највећем тенисеру у историју да савлада упорног Ласла који није издржао притисак до краја и допустио је Новаку да се врати у меч и на крају стигне до преокрета. Далеко је то било од поклона, поготово када се погледају поједини поени у којима је Ђере публику остављао без даха.
Без даха је оставио и Новака који је после победе стао поред клупе већ скупио руке спреман да аплаудира, а онда сачекао да спикер каже Ласлово име како би га са терена испратио како доликује.
Публика на чувеном „Артур Ешу“ поклонила је Ђереу овације јер је он њима поклонио спектакл, а сада је на њему да настави овако да игра јер је ово једна од његових најбољих сезона у каријери.
Чак је и 2019. године када је био 27. на свету Ласло имао мање победе него што има сада иако сезона још увек није готова. Српски тенисер тренутно има 28 победа и од понедељка ће бити 37. тенисер на планети, али са тенисом који је показао на УС Опену то место би могло да буде још боље.
Имао је Ђере тешких пораза ове сезоне, један од њих од Хуберта Хуркача у Монте Карлу, али делује да се српски тенисер много психички уздигао и да сам много више верује у своју игру него што је то био случај раније.
Од почетка године стигао је до четвртог кола Мастерса у Риму где је имао тешке противнике, а затим се пласирао у треће коло Вимблдона. Стигао је до финала турнира 500 серије у Хамбургу, а играо је и полуфинале Кицбила.
Истина, Ђере ове године нема титулу, међутим његови мечеви постали су једни од оних за који би љубитељи тениса радо купили карту јер знају да ће добити прилику да виде квалитет.
Није лако после пораза који је почео вођством од 2:0, али пошто је Ласло заиста како Новак каже „велики радник“ сада би од њега требало очекивати да га треће коло УС Опена још више уздигне јер пред њим могу да буду велике ствари. На муци се познају јунаци, а Лаци је јуначки парирао Новаку.
Браво Ласло!
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Ласло је пао после драме и поклонио се Новаку: „Највећи свих времена“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Хрват је следећи „на менију“ гладног Ђоковића
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Новак објаснио како се вратио с ивице амбиса: „Обавио сам разговор са собом у огледалу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала