- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Симонов хитац: Против Литваније – меч за велике дечаке

© Фото : ФИБАМарко Симоновић
Марко Симоновић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Када неко игра финале Олимпијских игара и Светског првенства у кошарци, и то против Американаца, може се рећи да кошарку познаје до танчина. Управо такав ас је Марко Симоновић, бивши репрезентативац Србије и капитен Црвене звезде који ће за Спутњик током Мундобаскета писати колумне и износити мишљење о репрезентацији Србије, али и осталим екипама.
Мало се закувало...
Питање је да ли смо имали среће или нисмо, али свакако ће четвртфинална утакмица бити јако, јако тешка. Мислим да су Литванци одиграли заиста сјајну утакмицу против Американаца, убацили су им 110 поена, што је заиста велико.
Американци нису схватили озбиљност утакмице од самог старта, почели су да играју почетком другог полувремена, а било је већ касно. Литванија је имала велику предност, није одустајала, веровала је у победу и славили на крају.
Против Литваније ће бити тешко, како смо гледали раније, гледали смо да избегнемо Американце, али не мислим да ће бити превише лакше јер су управо Литванци добили Американце.
Пре пет-шест дана сам говорио о томе како Литванци играју, какав менталитет имају. Не стају 40 минута, небитно да ли воде или губе 20 поена. Јаки су, стално су у контакту, одговорили су Американцима и зато су и добили.
Што се нас тиче, против Литваније морамо баш да будемо физички на нивоу. То је први предуслов.
Верујем да су Американци млади генерално, немају много искуства играња у ФИБА такмичењима, мислили су да ће лако да се прошетају, да добијају као од шале. Имали су опомену против Црне Горе, нису то схватили озбиљно. На крају је дошла Литванија да нема шале ни са ким.
Ако наставе тако да играјуАмериканци, не знам да ли ће узети медаљу. Мислим да ће убудуће играти на максимуму.
Не мислим да смо морали нешто да стрепимо од Доминикане, а нису овакве утакмице са великом разликом нешто захвалне за анализу да може нешто ту да се види. Имали смо и меч против Италијана где смо водили па изгубили. Морамо да извучемо поуке из тога и да се спремимо за Литванце.
Од Богдана, Милутинова, Гудурића... Од њих очекујем највише, јер су носиоци, знају шта је репрезентација, да то пренесу на млађе. Утакмица против Литваније биће утакмица за велике дечаке.
Тај трио ће вероватно узети на себе, али ме не би изненадило да неко још искочи.
Код нас је све питање живота и смрти, не бих ишао тако далеко, већ бих играо утакмицу по утакмицу.
По мени је Летонија највеће изненађење и играју најлепшу кошарку. Гледао сам их против Бразила, била је то заиста сјајна, сјајна кошарка. Лепо играју за гледање, већ су доста направили, али могу они још.
Немце сам најавио, они су готово све утакмице добили са великом разликом, имају различите нападе, заиста су добра екипа, а видећемо и колико ће моћи Словенија са Дончићем.
До следећег читања и наредне колумне,
Марко Симоновић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Мундобаскет 2023
Познат термин меча Србија – Литванија, Пешић поручује: Показали смо карактер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала