- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас „смазао“ анонимног Италијана за ручак, Рубљов послао Британца кући

© AP Photo / Manu FernandezКарлос Алкарас, УС опен
Карлос Алкарас, УС опен - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас експресно се пласирао у четвртфинале УС Опена након што је савладао младог Италијана Матеа Арналдија са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 6:4. У завршници ће играти и Андреј Рубљов који је избацио Британца Џека Дрејпера - 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.
Противник првом носиоцу на последњем овосезонском Гренд слему у наредној рунди биће бољи из дуела између Зверева и Синера који је на програму у уторак ујутру.
Шпанац није имао проблема у прва два сета против 61. играча на свету. Искористио је трећу брејк прилику у шестом гему, стигао до предности од 4:2 и потом рутински повео са 1:0.
Други сет Алкарас је отворио брејком, а још једним у деветом гему стигао је до 2:0 и деловало се да ће брзо згромити младог Италијана, јер је на сату прошло тек нешто више о 70 минута игре.
Међутим, упорни Арналди му је у трећем сету показао зубе. Подигао је на ноге публику на Артур Ешу брејком за вођство од 2:1, али, нажалост, није успео да га потврди јер је Алкарас брзо вратио брејк.
Шпанац је имао у овом делу меча проблеме са сервисом који га је повремено издавао, што је Италијан знао да користи и остане у мечу. Међутим, успео је Шпанац да све надомести добром игром у пољу и ударцима који су били неухватљиви за противника.
На крају је Алкарас направио још један брејк за 6:4 и без проблема се пласирао у наредну рунду после тачно два часа игре у раном поподневном термину.
Пласман у четвртфинале УС Опен обезбедио је и Андреј Рубљов. Британац Дрејпер, чак 123. тенисер света, намучио је Руса, али није могао да направи велико изненађење. Рубљов је славио са 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.
После брејка у четвртом гему и предности од 4:1, Рубљов је лако привео крају први сет. Међутим, у другом је Рус пропустио четири брејк лопте, што је Британац казнио и брејком у шестом гему за 4:2 стигао потом до изједначења.
У трећем сету Дрејпер је на старту направио брејк, али му је Рубљов узвратио у четвртом за 2:2. Водили су велику борбу, а Рус направио још један брејк за 5:3 и вођство од 2:1.
Са добрим тенисом Рубљов је наставио и у четвртом сету. Кључан брејк направио је у петом гему за 3:2 после чега је било јасно да ће се Рус пласирати у четвртфинале. Противник Рубљову у наредној рунди биће бољи из дуела између Медведева и Де Минора.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
СПОРТ
Обећање покојном оцу јаче од свих препрека – Сабаленка досањала сан!
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
СПОРТ
Алкарас сме – али Ђоковићу „забрањено“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
СПОРТ
Новак открио планове и на кога је слаб: „Манипулаторка, врти ме око малог прста“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала