Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор најавио војну вежбу у близини манастира Високи Дечани

© Tanjug / Сава РадовановићПрипадници КФОР-а у Косовској Митровици
Припадници КФОР-а у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Мисија Кфор на Косову и Метохији спровешће од 5. до 7. септембра рутинску војну вежбу у близини манастира Високи Дечани и Крушева.
Активност обуке спроводиће Регионална команда —Мултинационални контингенти Запад и биће фокусирана на процедуре оперативне приправности и припрему јединица, најављено је из Кфора.
„Активности обуке ће укључивати и дневна и ноћна кретања по терену. Такође, конвоји војних возила, који се састоје од тешке инжењерске опреме, кретаће се и примарним и секундарним путевима унутар подручја“, стоји у саопштењу.
Кфор наводи да спроводи рутинске вежбе у циљу пробе и обуке како би „обезбедио благовремен и сигуран одговор кад год је то потребно“, додајући да настоји да обезбеди минималан утицај на цивилно становништво у сваком тренутку и тражи сарадњу локалне заједнице током вршења активности.
„Кфор наставља да спроводи свој мандат, заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године, да осигура безбедно и безбедно окружење и слободу кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову“, додаје се у саопштењу Кфора, пренео је Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала