- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија добија нове могућности на бојном пољу захваљујући „кинџалима“ и Су-34

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање аеробалистичке ракете "Кинџал"
Лансирање аеробалистичке ракете Кинџал  - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Одлука председника Русије Владимира Путина да наоружа „кинџалима“ авионе Су-34 омогућиће руској армији да прошири своје могућности у зони специјалне војне операције у Украјини, пише лист „Милитари воч“.
„Руска авијација је први пут употребила ударне ловце Су-34 за лансирање балистичких ракета, што је нова могућност, која може да измени карактер коришћења авиона... Интеграција 'кинџала' са Су-34 утицаће на ситуацију свуда где се налазе ти авиони – од Арктика и Далеког Истока до Украјине и Сирије“, наводи се у тексту.
Лист подсећа на то да је Су-34 тактички борбени авион највећег домета у свету. Захваљујући својим напредним карактеристикама тај авион може да носи велику количину терета на веома великим растојањима.
„Ракете 'кинџал' интезивно се користе на украјинском бојном пољу, а једно од његових највећих достигнућа је уништавање ракетних батерија 'патриот' у Кијеву, у мају ове године“, подсећа аутор текста.
Руски медији су раније пренели да је хиперзвучни ракетни комплекс „кинџал“ први пут употребљен у борби, с ловца-бомбардера Су-34, током специјалне операције. До тада су „кинџале“ носили само модификовани ловци МиГ-31К.
МиГ-31 са ракетом Кинџал на војној паради - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
РУСИЈА
Покушај да се ухвати Кинџал: Америка и Јапан ће правити пресретаче хиперсоничних ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала