- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Србија треба да буде поносна на своје девојке“

© AP Photo / Virginia MayoОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Пратите нас
Одбојкашице Србије нису успеле да освоје златну медаљу на Европском првенству у Бриселу, поражене су у финалу од Турске, али селектор Ђовани Гвидети апелује на српску јавност да буде поносна на девојке које су носиле дрес Србије.
Србија је поражена после пет драматичних сетова, у практично домаћој атмосфери Турска је у Бриселу имала за нијансу бољу игру која је на крају и одлучила.
„Поносан на екипу, одиграли смо толико близу најбољем тиму света. Импресиониран сам партијом. Видели смо, Варгас је направила разлику, нисмо могли да је зауставимо. Србија треба да буде поносна на своје девојке, у финалима понекад победиш, понекад изгубиш, али су се оне много бориле, биле су веома дисциплиноване, показале су много љубави за државу. Сви треба да буду поносни на њих“, навео је Гвидети.
Српкиње су шампионке Европе - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
СПОРТ
Српкиње заустављене у финалу Европског првенства
Србија је била ослабљена у финалу, капитен Маја Огњеновић је трпела последице вируса.
„Маја није била Маја од пре два дана. Није могла све, није имала максималну брзину, али сам поносан ан њу, дала је све од себе, сви треба да будемо поносни на њу“.
Селектор каже да тек следи борба.
„Није крај, идемо у најважнији део сезоне, следе квалификације за Олимпијске игре. Треба да одморимо, да уживамо у медаљи и да се фокусирамо на следећи изазов“, истакао је Гвидети.
„Бориле смо се до последњег тренутка против сјајне екипе Турске. Честитам им, ми нажалост нисмо успеле. Ја бих да се захвалим нашим навијачима коју су дошли да нас подрже, свим навијачима из Србије, Републике Српске, осетиле смо ту подршку. Жао нам је, дале смо све од себе, треба брзо да се опоравимо и кренемо у квалификације за Олимпијске игре”, навела је Бошковићева.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
СПОРТ
Новак: Спреман сам за изазов!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала