Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бурно у Скупштини: Опозиција ометала излагање премијерке; Брнабићева: Никад се нећемо повући

© Tanjug / Сава РадовановићАна Брнабић у Скупштини
Ана Брнабић у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Представници дела опозиције и чланови опозиционих посланичких група у Народној скупштини Србије устали су током излагања премијера Ане Брнабић и уз звиждање и повике ометали њено излагање, због чега је постављено и скупштинско обезбеђење.
Након што је усвојен дневни ред пете ванредне седнице парламента и након што је усвојен предлог да се одржи заједнички начелни јединствени претрес о свих 25 тачака дневног реда, посланици су устали са својих места и почели да отежавају рад парламента и излагање председника Владе Србије Ане Брнабић, која је подсетила да се ребалансом буџета обезбеђује новац за пензионере, мајке и децу.
"Ако они успеју у блокади, нису они блокирали Ану Брнабић и Синишу Малог, Владу Србије, Александра Вучића, нису блокирали никога од нас, имају идеју да спрече да пензионери добију повећање, јер је то повећање предвиђено овим ребалансом. Ако успеју у блокади, што ми не смемо да дозволимо, спречиће да мајке деце до 16 година добију једнократну помоћ, јер је све то предвиђено овим ребалансом буџета", рекла је Брнабићева.
"Ако ми одустанемо, ако се повучемо та деца ће остати без те једнократне подршке и то управо када смо успели да повећамо стопу наталитета. Не смемо да одустанемо, шта год радите, нећемо одустати, борићемо се за мајке,за децу, пољопривреднике, ... можете да радите шта год хоћете, никада нећемо одустати", рекла је она.
Брнабићева је нагласила да што опозиција буде гласнија, они ће се јаче борити, јер ако опозиција победи, неће бити плата и пензија и неће бити путева и све ће бити онако као што је било када су они били на власти.
Она је позвала грађане да кажу да ли је понашање дела опозиције које се данас може видети у парламенту борба против насиља за коју се залажу, и да ли је то лице нормалне и толерантне Србије о којем причају.
"Док је посланик изговарао да треба да уложимо више у лечење деце, имали сте посланике који пиште, пуштају музику и играју", рекла је Брнабићева и додала да су предложили додатних 3,9 милијарди динара за лечење ретких болести и лечење деце и одраслих у земљи и иностранству.
Нагласила је да је Фонд за лечење оболелих од ретких болести оформљен тек 2014., када је Александар Вучић постао председник Владе Србије.
"Да ли је ово нормална, толерантна Србија, ненасилна Србија, да ли је ово борба против насиља", навела је Брнабићева и упитала опозицију да ли је то то што имају да понуде.
Подсетила је да се и Аљбин Курти понашао слично у приштинском парламенту, преноси Танјуг.
"Ово је брука и срамота шта радите", поручио је председник Народне скупштине Владимир Орлић.
Део опозиције најавио је раније данас да ће блокирати рад парламента, али су и додали да ће учествовати у првом делу рада данашње седнице, односно у постављају посланичких питања, да би, како су рекли, грађанима додатно објаснили све што су данас рекли на конференцији на новинаре када су затражили одржавање ванредних парламентарних и београдских избора.
Председник парламента Владимир Орлић закључио је данашњу расправу о амандманима. Скупштина Србије са радом наставља сутра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала