- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Изетбеговић ставовима показао да је СДА исламска радикална организација

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Председник СДА Бакир Изетбеговић је поново на дрзак и безобразан начин покушао да фалсификује историју и негира национални идентитет Срба и Хрвата тврдећи да се у средњем веку на подручју БиХ "нико није изјашњавао као Србин или Хрват, него су сви били Босанци или Бошњани различитих вера", рекао је данас председник Републике Српске Милорад Додик.
"Позивајући на муслиманској телевизији 'Ал Арабија' исламске земље да појачају своје присуство у БиХ, Бакир је поново показао да од оца Алије није наследио само СДА, већ и политичку доктрину из Исламске декларације, по којој БиХ треба да постане доминантно муслиманска држава утемељена на шеријатском праву", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс, бившем Твитеру.
Истакао је да се оваквим ставовима јасно показује да је СДА исламска радикална организација.
"Оваквим ставовима јасно се показује да је СДА исламска радикална организација која је опредељена против Дејтонског мировног споразума, који гарантује равноправност конститутивних народа. Њихова декларативна подршка европском путу БиХ у суштини је превара и представља куповину времена да би у једном тренутку муслимани постали доминантни у бројчаном и политичком смислу", навео је Додик.
Додик истиче, да је оваква политика СДА српском народу одавно јасна.
"Српском народу је ова политика СДА одавно јасна, а Бакирови ставови нас додатно мотивишу да се одлучније и снажније окупљамо око Републике Српске и њених институција јер само на тај начин можемо сачувати наш идентитет и начин живота као слободни људи", навео је Додик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала