- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорускињи најбоља честитка стигла од Новака: „Насмеј се ако ћеш бити прва“

© AFP 2023 / Ryan LIMНовак Ђоковић и Арина Сабаленка
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, пласирала се у четвртфинале УС Опена победом над Рускињом Даријом Касаткином резултатом 6:1, 6:3, али је имала дупли повод за славље јер ће од понедељка бити прва тенисерка света. Арина је открила да јој је једна од најбољих честитки тим поводом стигла од Новака Ђоковића.
Мотивисана Арина Сабаленка за само сат времена и 15 минута савладала је Дарију Касаткину и заказала је сусрет са Кинескињом Кинвен Женг у четвртфиналу.
Током првог сета Белорускиња је направила три брејка, док је Касаткина једини гем освојила управо када је успела да Арини одузме један сервис гем. У другом сету Арина је Рускињи допустила да направи два брејка, али је она узвратила са четири и тако без великих проблема уписала победу.
После пласмана у четвртфинале једна од главних тема била је прво место које ће заузет од понедељка, а Сабаленка је открила да јој је на томе честитао и Новак Ђоковић.
„Најсмешнија порука је од Новака Ђоковића. И он ће бити први на свету након УС опена. Неко је направио наше фотографије са оним шареним наочарима за сунце. Послао ми је то и написао 'Насмеј се ако ћеш бити број један на свету'. То је било најинтересантније“, рекла је Сабаленка.
Белоруска тенисерка на прво место дошла је тако што је Летонка Јелена Остапенко елиминисала гу Швјонтек која је бранила 2.000 бодова, док је Новак Ђоковић повратак на прво место обезбедио већ после победе у првом колу.
Новак и Арина међусобно се подржавају, а Сабаленка често хвали српског аса и истиче колико је сјајна особа како на терену тако и ван њега.
Пријатељство је почело после егзибиције у Дубаију где су играли прошле године заједно у тиму са Паулом Бадосом и Григором Димитровим.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
СПОРТ
Ђоковић наставио „терор“ над Американцем за полуфинале УС Опена
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
СПОРТ
Незапамћени спектакл у Њујорку: Пет сетова, скоро пет сати и пет пари патика – заказан и руски дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала