- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић престигао Федерера, па запевао у Њујорку: „Мораш да се бориш...“ /видео/

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Тријумф Новака Ђоковића над Тејлором Фрицом и пласман у 13. полуфинале УС Опена, био је за историју. Наиме, српски ас изборио је рекордно 47. полуфинале на гренд слемовима, чиме је надмашио Роџера Федерера. Ђоковић је причао о томе директно с терена „Артур Еш“, где је касније и запевао песму Бисти бојса – „Мораш да се бориш за своја права“.
Одмах по завршетку сусрета, како традиција налаже, Новака је новинарка на терену питала колико му значи то што је исписао историју пласманом у 47. полуфинале на Гренд слему.
„Очигледно, ово је просто спорт који ми је дао много у животу. Долазећи из Србије, те деведесете године у данима мог детињства, било је много ствари кроз које је требало проћи заједно са родитељима. Путовати у иностранство, ићи на мечеве. Имао сам људе који су веровали у мене, у мој таленат и који су помагали. Ево ту су моји родитељи на трибинама, шаљем им пољупце. Хвала им за све“, рекао је емотивни Новак и додао:
„Велика прилика за мене сваки пут када изађем на терен сам овим годинама у овом периоду моје каријере, желим да што више уживам у оваквим стварима“.
Колико је било битно за тебе избацити публику они постану „трећи играч“ у оваквом мечу?
„Наравно да очекујете да навијачи подржавају домаће играче и немам ништа против тога. Напротив, волим ту енергију коју добијам. Дневна, ноћна енергија. 'Храним' се чак том енергијом, покушавам да је користим као гориво и да играм најбољи тенис. На моју срећу, овде играм добре мечеве, епске. Надам се да ће тако бити и за два дана у полуфиналу“, рекао је Новак.
Следеће питање односило се на то да се ошишао, уз шаљиву констатацију новинарке да је то дало резултат.
„Помогла ми је та нова фризура, био сам аеродинамичан. Шалим се, погледајте колико сам мокар, знојим се. Неколико пута сам морао да мењам гардеробу, велика је топлота, велика је влажност. Али, како је мени, тако је и њему било“, објаснио је Ђоковић, после чега је уследио прави шоу у режији Србина који је запевао на енглеском „Fight for your right“, (Мораш да се бориш за своја права) чувени хит Бисти бојса.
На крају је уследило питање да ли ће гледати меч Бен Шелтон – Франсис Тијафо, после ког ће бити познат његов ривал у полуфиналу УС Опена?
„Уживаћу сигурно у том мечу са своје софе. Масажа, физио, кокице, неко пићенце ту ће да буде. Вода са лимуном, то пијем. Пробаћу своје ноге да опоравим. Играти опет против једног Американца морам да будем спреман, ко год да буде противник с друге стране мреже. Тијафо има брзину и снагу, добар противник. Гледаћу оба играча“, закључио је најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
СПОРТ
Ђоковић наставио „терор“ над Американцем за полуфинале УС Опена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала