- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Представнички дом најавио покретање истраге о поступку опозива Бајдена

© AP Photo / Susan WalshЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Већина чланова Представничког дома америчког Конгреса спремна је да подржи иницијативу за покретање истраге о поступку опозива америчког председника Џоа Бајдена, изјавила је конгресменка Марџори Тејлор Грин.
„Сада сам уверена да имамо довољно гласова у Дому када се вратимо у септембру да коначно отворимо истрагу о опозиву“, написала је Тејлор Грин на платформи X (Твитер).
Да би иницијатива прошла у Представничком дому, потребно је да је подржи више од половине конгресмена, преноси Танјуг.
Почетком септембра, Грин је саопштила да је време да Бајден достави сву комуникацију на своје име или псеудониме, банковне изводе, изворе прихода, дневник посетилаца и детаље састанака из свог дома у Делаверу, као и „листу преписаних рецепата који прикривају његов ментални пад“.
Председавајући Представничког дома америчког Конгреса Кевин Мекарти раније се изјаснио у прилог гласању за покретање истраге о опозиву Бајдена.
Макарти је известио да му информације које су прикупили републиканци омогућавају да покрене питање опозива Бајдена.
Према његовим речима, породица председника САД је умешана у „културу корупције“.
Макарти је навео да истрага о наводној умешаности у корупцијске активности председника САД и његовог сина Хантера Бајдена, диктира потребу да се покрене поступак опозива шефа државе.
Како је приметио један конгресмен, такав поступак ће проширити могућност америчког Конгреса да прикупи информације неопходне за истрагу против председника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала