- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Швајцарски лист: Запад треба да укине табу на разматрање мировних преговора о Украјини

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски авион Ка-52
Руски авион Ка-52 - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
Пратите нас
Могуће потписивање мира између Русије и Украјине сматра се табу темом у друштвено-политичком простору западних земаља и табу на дискусије о овом питању треба уклонити, пише швајцарски лист „Ноје цирхер цајтунг“.
Аутор наводи да је од почетка специјалне војне операције у Украјини на Западу постало непристојно позивати стране које су у сукобу на мир.
„Већина политичара избегава тај термин. Присталице тога да се постигне мировни споразум између Русије и Украјине сматрају се наивним“, појаснио је он.
Међутим, с обзиром на велики број људи које су изгубиле, према информацијама западних медија, стотине хиљада људи и недостатка знакова да је дошло до унутрашње дестабилизације у Русији, на Западу више нема разлога да преговори буду табу тема.
Према његовим речима, када губици украјинске стране достигну критичну тачку, посматрачи могу онда да размисле о томе шта вреди земља ако су погинули људи који су могли да је насељавају. У тексту се наводи да би требало дозволити Европљанима да се питају да ли већ данас треба размишљати о преговорима.
Према мишљењу аутора, само циници могу бити заинтересовани за вишегодишњи рат.
Крајем августа је агенција „Блумберг“ писала да је у тренутној ситуацији највероватније да ће се украјински конфликт решити по корејском сценарију прекидом ватре без потписивања мира.
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Специјална операција у Украјини
Кинески медији: Време је да се почну мировни преговори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала